Eurodentist - zubni implanti Srbija

Zubni implanti

Home » Zubarske usluge » Zubni implanti

Zubni implanti u Srbiji

zubni implanti srbijaZubni implant je titanijumski šraf koji se ugraduje u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajuceg zuba.

Naši implantolozi su specijalizovani za ugradnju trenutno najboljih implanata na tržištu i stopa uspešnosti je 100%. Takav rezultat postižu zahvaljujući svom predanom radu i stalnom usavršavanju ali prevashodno detaljnom analizom slučaja i uvidom u zdravstveno stanje pacijenta pre pristupanja intervenciji. Ugradnja implanta je vrlo fina hirurgija, sam oporavak kraje kratko ali da bi se implant uspešno primio, potrebno je da uslovi u ustima kao i zdravlje pacijenta budu više nego dobri. Ovde možete pročitati u kojim okolnostima je ugradnja implanta kontraindikovana.

Postupak ugradnje implanta odvija se na sledeći način i ovim redom:

1. Prva faza je uvid u kvalitet i kvantitet zubne kosti što se utvrđuje uz pomoć 3D snimka. Ukoliko zubar kostatuje da postoji deficit kosti, odnosno da kost ne može da podrži implant, potrebno je najpre uraditi transplataciju kosti. Naše pacijente koji dolaze iz inostranstva unapred obaveštavamo o tome i u skladu sa tim pravimo plan terapije. Ukoliko se utvrdi da kost može da podrži implante, zubar utvrđuje veličinu implanta koji će se postaviti i najidealniju poziciju istog. Naravno, ukoliko postoje naznake bolesti desni ili krvarenja, potrebno je prvo to zalečiti.
2. Druga faya podrazumeva ugradnju implanta. Postupak je bezbolan, radi se pod lokalnom anestezijom i traje u proseku 30 minuta. Zubar će Vam nakon intervencije prepisati lek protiv bolova koji ćete piti po potrebi mada su dosadašnja iskustva pacijenata pokazala da je više reč o maloj neprijatnosti nego o bolu. Ugradnja implanta je bezbolnija od vađenja zuba.
3. Zatim nastupa period osteo-integracije, odnosno srastanja implanta sa kosti, što traje između 2 i 4 meseca. Tokom ovog perioda pacijent će nositi privremeno protetsko rešenje.
4. Kada se implant učvrsti u kosti i desni zarastu, na implant se postavlja suprastruktura koja ima ulogu izbrušenog zuba prilikom postavljanja krunica na prirodni zub ili nadogradnje zuba. Uzima se otisak, i počinje izrada zubnih krunica, proteze ili mostova u zavisnosti šta je predviđeno planom terapije.
5. Završna faza podrazumeva postavljanje krunica, proteza ili mostova. U Eurodentistu praksa je dq se pacijentu privremeno učvrsti protetika kako bi u narednih dan ili dva pacijent imao priliku da je isproba i shvati da li su potrebne izvesne modifikacije bilo da je reč o zagrižaju, formi ili boji protetskog rada. Nakon što su poslednje korekcije izvršene, protetski rad se definiticno pričvršćuje za implant ili preciznije za suprastrukturu implanta i pacijent dobija implantoločki pasoš, koji mu omogućava da bilo gde u svetu izvrši kontrolu implanta kao i da ostvari svoje pravo na garanciju.

U pojedinim slučajevima moguće je izbeći period osteo-integracije, odnosno pričvrstiti suprastrukturu i protetiku na implant neposredno nakon ugradnje implanta. Ovo je jako traženo od strane pacijenata iz inostranstva, međutim podrazumeva zaista idealne uslove kako u ustima tako i kad je reč o zdravstvenom stanju pacijenta.