Inlej onlej | Eurodentist

Inlej i onlej

Home » Zubarske usluge » Inlej i onlej

Inlej onlej

Zubni inleji ili onleji se koriste za rekonstrukciju zuba koji su blago do umereno zahvaćeni karijesom. Koriste se I u slučaju kad je zub napukao ili okrnjen, dakle kad šteta nije toliko velika da bi se upotrebila zubna krunica. Najčešće se izrađuju od keramike, kompozita ali I od zlata.

Zubni inleji se koriste kod šupljina ili naprslina koje se nalaze na gornjoj površini zuba. Kako se mogu praviti u boji zuba, često se koriste kao zamena crnih amalgamskih plombi radi bolje estetike zuba.

Zubni onleji se koriste u slučajevim kada karijes zahvati veću površinu zuba  I kad je potrebno nadomestiti veći deo zubne krunice.

Postupak postavke inleja ili onleja počinje čišćenjem zuba I otklanjnjem karijesa. Zatim se uzima otisak koji se šalje u laboratoriju gde se inlej ili onlej izrađuje od nekog od pomenutih materijala. Do sledećeg dolaska kod zubara zub je privremno zatvara. Kad je inlej ili onlej gotov, pažljivo se postavlja na zub I pričvršćuje veoma snažnim smolama.

Budući da se inleji I onleji rade na osnovu personalizovanog otiska, oni omogućavaju da se zadrži strukturna čvrstina oštećenog zuba, sprečavaju ulazak bakterija i formiranje šupljina.

Dakle, prednosti zubnih inleja I onleja u odnosu na konvencionalne plombe su sledeće:

  • Izrađeni su u boji zuba pa su gotovo nevidljivi.
  • Otporniji su na promene temperature I uopšte, pa mogu da traju 30 godina i više.
  • Zahtevaju mnogo manje brušenja zuba od obične plombe.
  • Dugotrajno očuvavaju oštećeni zub , povećavajući mu otpornost I tvrdoću I do 70 %.

Postavka inleja Ili onleja u Beogradu traje najviše 3 dana. Laboratorije u kojima se izrađuju inleji I onleji moderno su opremljene, koriste najkvalitetnije materijale, a u izradi koriste kompjutere I specijalne programe koji garantuju savršenu preciznost. Što se tiče cene, cena inleja I onleja u Beogradu su najniže u Evropi.

Pogledajte cene