Jeftini zubni implanti? Koja je prava cena?

Jeftini zubni implanti? Koja je prava cena?

april 14, 2015
eurodentist

U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo šta sve određuje cenu jednog zubnog implanta i šta zapravo znači jeftini implant.

Proizvodnja implanta je veoma delikatan zadatak. Zubni implant se uglavnom pravi od titanijuma, mada postoje i drugi tipovi implanta, od kojih je keramički jedan od popularnijih. Titanijum je pre svega biokompatibilan materijal što znači da je kompatibilan sa živim tkivom odnosno da nije štetan ili otrovan. Pored toga, titanijum ima veliku izrdžljivost i nizak modul elastičnosti što ga čini jako kompatibilnim sa koštanim strukturama i daje mu visoku moć oseointegracije. Ovo je veoma važno, jer se na ovaj način smanjuje mogućnost da će jednom postavljeni implant biti odbačen.

Potom, proizvođači implanta moraju pažljivo da rade na samom obliku. Postoje razni tipovi implanta i razne dimenzije a za svaki od njih se koriste posebni instrumenti uz pomoć kojih se implant šrafi u kost. Konačno, implant mora da se testira u različim kliničkim situacijama, na većem broju pacijenta i to u perodu ne kraćem od 10 godina. Tek kad implant ispuni sve testove, proizvođač može garantovati izdržljivost, postojanost i trajnost implanta.

Osim toga, postavljanje implanta je ipak hirurški čin i kao takvog treba da ga izvrši hirurg. Danas, doktori opšte stomatologije ili sa nekim drugim stomatološkim specijalizacijama završavaju kurseve i predstavljaju se kao implantolozi. Međutim, ne treba zanemariti razliku između hirurga koji su imali dugo, zahtevno i odgovarajuće obrazovanje i usavršavanje i implantologa sa sertifikatom dvodnevnog kursa.

Upravo sve gore pomenuto određuje cenu implanta. Pacijent može da se odluči za zubni implant koji nije testiran i proizveden na gore opisani način koji će mu postaviti implantolog i da na taj način plati manje. Ali kako kaže jedna poslovica: „Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari“. Ako manje plaćeni implant bude odbačen ili postavljen na takav način da je na njega nemoguće postaviti lažan zub, onda takav implant neće biti plaćen manje, već duplo.

Naš savet je da na nekim stvarima ne štedite, a naročito kad je u pitanju zdravlje.

jeftini zubni implanti

2 Comments. Leave new

Koja je starosna granica za ugradnju zubnih implatata.Imam 75 godina

Odgovori

Ne postoji starosna granica za ugradnju implanata. Jedini uslov je da postoji dovoljno kosti za ugradnju implanta što se proverava posebnim snimkom koji prikazuje kost u 3 dimenzije. Takođe ugradnja implanta moze biti kontraindikovana u slučaju kad su prisutne određene sistemske bolesti. O tome možete saznati više na linku: https://www.eurodentist.rs/kontraindikacije-za-ugradnju-implanata/
Naravno, za sve dodatne informacije možete nas direktno kontaktirati.

Srdačni pozdrav,
Milica Živanović
Koordinator
Eurodentist

Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.