Zubni most | Eurodentist

Zubni most

Home » Zubarske usluge » Zubni most

Zubni most u Srbiji

Zubni most predstavlja protetsko zubni most u Srbiji rešenje koje podrazumeva dve ili više spojenih zubnih krunica.

Gubitak zuba uzrokuje gubitak koštane mase, odnosno resorpciju vilične kosti u bezubom predelu. Takođe, preostali zubi koji okružuju bezubi predeo imaju tendenciju da se pomeraju u tom smeru, a često i kost oko ovih zuba propada pa i ti zubi postaju osetljiviji i povećava se rizik od gubitka. Na taj način dugotrajna bezubost dovodi do narušavanja oralnog zdravlja, dovodi do promene oblika lica i značajno smanjuje kvalitet žvakanja.
Prednost zubnih mostova jeste u tome što popunjavanjem bezubog prostora sprečavaju pomeranje zuba, a istovremeno štite preostale zube od karijesa i lomljenja i sprečavaju resorpciju kosti pa samim tim i promenu oblika lica. Mostovi predstavljaju fiksno rešenje budući da su cementirani za preostale zube pa su samim tim daleko komfornije rešenje od proteze i ne mogu se skidati. Takođe, za razliku od proteze, adaptacija pacijenta na most je mnogo kraća i funkcija govora nije poremećena budući da su mostovi ograničeni na prostor koji su zauzimali prirodni zubi.
Kao nosači mostova, mogu se upotrebiti implanti ukoliko nema dovoljno zuba nosača ili ako postojeći zub nisu zadovoljavajućeg kvaliteta.

Sam most je sačinjen od fiksiranih krunica koje su pričvršćene za postojeći zub ili za implant i takozvanih slobodnih članova, odnosno krunca koje su povezane sa fiksiranim krunicama.
Zubni most se kao i krunice izrađuje na osnovu personalizovanog otiska. O materijalima koji se koriste u izradi pogledati zubne krune.

U Beogradu se izrada mostova vrši uz pomoć kompjutera i pacijent ima priliku da visualizuje na ekranu izgled svojih budućih zuba i da zahteva određene korekcije čak i pre početka same izrade.

Zubni mostovi zahtevaju rigoroznu i redovnu oralnu higijenu.

 

Pogledajte cene