Izrada najkvalitetnijih proteza za zube u Srbiji

Proteza za zube

Home » Zubarske usluge » Proteza za zube

Zubna proteza u Srbiji

proteza za zube SrbijaZubna proteza zamenjuje više ili sve zube jedne vilice. Uglavnom se pod protezom podrazumeva protetsko rešenje koje se može i mora vaditi iz usta prvenstveno radi pravilnog održavanja oralne higijene. U Beogradu, zubne proteze izrađuju iskusni tehničari uz pomoć protetičara od najkvalitetnijih materijala.
Razlikujemo više tipova proteza, a ovde ćemo ih podeliti prema načinu na koji su učvršćene u ustima.

Vrste mobilnih proteza:

  • Totalna proteza: Totalna proteza je jedino moguće rešenje u slučaju kad ne postoje zubi u vilici ili kada su preostali zubi suviše lošeg kvaliteta da bi mogli da se upotrebe kao nosači parcijalne proteze kao i kad je vilična kost toliko resorbovana da ne postoji mogućnost ugradnje implanta. Ovakav tip proteze drži za desni po principu vakuuma. Ukoliko je otisak na osnovu kog se radi proteza precizno uzet, totalna proteza može vrlo čvrsto da stoji u ustima. Ipak, ponekad je potrebno pospešiti prijanjanje uz upotrebu lepka za proteze.
  • Parcijalna proteza: Parcijalna proteza se preporučuje u slučajevima kada u vilici postoje zubi koji bi mogli da se upotrebe kao solidni i dugotrajni nosači proteze a usled parcijalnog gubitka kosti ili finansijske situacije pacijenta, ugradnja implanta nije moguća. U tom slučaju se izrađuje proteza čija je osnova načinjena od metala i zakačena za noseće zube kukicom, odnosno atačmenima, dok se gornja površina oslanja na desni.
  • Zubna proteza na implantima: Ova proteza je znatno stabilinije rešenje od prethodna dva, iako je i ovde reč o mobilnoj protezi, dakle protezi koja se vadi iz usta. Ukoliko postoji mogućnost ugradnje implanta, nakon perioda osteo-integracije odnosno srastanja implanta u kost, izrađuje se proteza koja se pričvršćuje za implante uz pomoć retencionih elemenata.

Pogledajte cene